Speelplaats
Onze school heeft een werkgroep speelplaats. Ook dit jaar gaan we verder met het aanpakken van de speelplaats. Hier zijn wij, een werkgroep vanuit de ouderraad en de leerkrachten mee gestart in 2023. Na een bevraging merkten we dat veel ouders en kinderen ook meer groen en speelplekken willen zien. We dromen van een totale make-over en zijn ook bezig om ondertussen de speelplaats te ‘pimpen’. Op deze pagina geven we regelmatig updates.
Actie
#september 2025
Op zaterdag 21 september gaan we een deel van de speelplaats uitbreken.
Op zaterdag 5 oktober gaan we het uitgebroken stuk opvullen met grond en hakselhout. Dan gaan we ook zaaien en planten.
Alle helpende handen zijn welkom! Je hoeft zeker niet heel de dag te komen: op een uur tijd kan je al heel wat werk verzetten! Langer blijven mag natuurlijk ook.
Subsidie
#maart 2024
Op maandag 18 maart bezocht gedeputeerde Jan De Haes de school en overhandigde een cheque van € 15.000 waarmee een deel van de groene speelplaats kan worden gerealiseerd. Het project ‘Groene Oases’ van de provincie Antwerpen ondersteunt scholen in de ontharding en vergroening van hun buitenruimtes. We toonden ook ineens ons schetsontwerp en lichtte onze droomspeelplaats toe.
#februari 2024
Ondertussen zijn we weer een stap verder in onze speelplaats vernieuwing. Via deze link kunnen jullie het interactief plan van onze nieuwe speelplaats bekijken.
Ben je zelf actief in de bouwsector (elektriciteit, riolering, tuinaannemer… ) of weet je hier veel vanaf, laat het gerust weten. Hoe meer inzichten hoe beter.
Heb je vragen? speelplaatsmerel@gmail.com
Speelplaatsplan
Het ontwerp is gebaseerd op de structuren in het regionale landschap rondom Hallaar. De structuren die hier voorkomen vanuit het coulisselandschap vormen de inspiratie voor het nieuwe ontwerp van het schoolterrein.
Er is een centraal glooiend pad op het schoolterrein wat gezien kan worden als een rivier. Naast de rivier zijn de rivierbeddingen aanwezig. Deze rivierbeddingen vormen de lagere gelegen beplantingszones waarin het regenwater opgevangen kan worden. De landelijke haagstructuren worden teruggebracht en delen het schoolterrein op in verschillende ruimtes. Dit is een knipoog naar de gemengde haagstructuren die van oorsprong in het landschap voorkomen.
De rivier leidt naar een centrale heuvel ‘De Berg’ waaraan Hallaar is gelegen. Deze heuvel bestaat uit een natuurlijke speelheuvel.
In het landschap, het schoolterrein komen verschillende merelnesten voor. Deze nesten refereren naar de kinderen die in het warme nest van de school opgroeien en zich gaan ontwikkelen. Als het zover is, vliegen de merels uit! Maar tot die tijd kunnen ze veilig observeren en spelenderwijs opgroeien in dit prachtige landschap.
Interactief plan
#januari 2023
Op dit interactieve plan kan je zien wat we al hebben gedaan en wat we nog van plan zijn. Wil je meer informatie? Wil je meedenken of werken? Ken jij een landschapsarchitect? Stuur ons een mailtje speelplaatsmerel@gmail.com of laat dit weten aan juf Rani, juf Tinneke, juf Ilse, juf Marjolein of juf Valerie.
Wij hebben een plan
Onze speelplaats is grauw en grijs en saai. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
Wisten jullie dat we per dag minstens 1 uur op onze speelplaats doorbrengen?